Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jämtland baskets ordförande, Micke Bernervall, är glad över att Östersund får vara en av värdstäderna för gruppspelet i FIBA Europe cup. Hör mer i klippet. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Europaspel på hemmaplan för Jämtland basket

Uppdaterad
Publicerad

Tjeckiska Pardubice och spanska storklubben Zaragoza – och så Jämtland basket. Det är lagen som, under tre kvällar i Östersunds sporthall, ska göra upp om en plats i FIBA Europe Cups slutspel.

FIBA Europe Cup kan liknas med basketens motsvarighet till fotbollens Europa league. Det vill säga nivån direkt under Champions League.

Internationell basket

För första gången är Jämtland basket en av arrangörerna för ett gruppspel.

– Vi har haft som ambition att komma ut i Europa i flera år och ifjol fick vi chansen i den här turneringen, berättar Jämtland baskets ordförande, Micke Bernervall.

Sökte och fick

Matchen som då spelades i Frankrike väckte en tanke hos Jämtland basket att söka som arrangör för ett sammandrag.

– Jättekul att vi fick det. Det genomförs på sju orter i Europa. Och vi är en av spelplatserna.

På onsdagskvällen vann Jämtland en jämn match mot tjeckiska Pardubice, med 77 poäng mot 76. På torsdag väntar gruppfinal mot spanska Zaragoza, rapporterar ÖP.

Hör mer om matcherna i Östersunds sporthall i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.