Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fredrik Alm, projektledare på regionens energikontor, tycker att man främst ska fokusera på vad man kan göra här och nu för att köra miljövänligare. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Experten: ”Viktigast att tänka vad jag kan göra här och nu”

Uppdaterad
Publicerad

Svergies mål att minska utsläppen från transporter i landet hänger inte bara på att till exempel kollektivtrafik och yrkesfordon ställer om från fossila bränslen, utan där ska vi alla vara med och bidra. Så hur går det då med omställningen?

I Jämtlands län domineras fortfarande bilparken kraftigt av bensin och dieselbilar, men i nybilsförsäljningen syns en tydlig ökning av miljöbilar.

Vad ska man välja?

Förutsättningarna, och vilka alternativ som finns, för att köra miljövänligt skiljer sig ganska mycket åt i länet. Att byta bil är en stor investering och det är kanske inte så lätt att veta vad man ska satsa på just nu.

Är det någon sorts elbil man ska välja, och är det i så fall en bil som går enbart på el eller är det någon sorts hybrid? Eller kanske en bil som drivs med biogas eller biodiesel? Hur ser mina behov ut och behöver jag till exempel fyrhjulsdrift?

I klippet ovan förklarar Fredrik Alm, projektledare på regionens energikontor, hur vi ligger till i länet och hur man kan tänka just nu för att köra mer miljövänligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer