Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jörgen Persson (S) kommunstyrelsens ordförande i Bräcke och Theresa Flatmo (C) oppositionspolitiker i kommunen har olika åsikter om vad som bör hända med skidtunneln i Gällö. Foto: Maria Harning, SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Extra möten om pengar till skidtunneln i Gällö

Uppdaterad
Publicerad
Skidtunneln i Gällö går med förlust. Ett extra ägartillskott från Bräcke kommun på 2,8 miljoner kronor ska politikerna ta ställning till i dag.

Bolaget som driver skidtunneln, MidSweden 365 ägs till största delen av Bräcke kommun. 2019 redovisar bolaget en förlust på 2 679 000 kronor.

Med den samlade förlusten sedan tidigare år återstår 7,8 miljoner kronor av bolagets egna aktiekapital. Det är ungefär hälften. Bolaget menar att det finns en risk att man måste upprätta en kontrollbalansräkning och det är därför man nu vill ha ett tillskott från Bräcke.

Samtidigt vill bolaget att Bräcke kommun ger en förlusttäckningsgaranti till MidSweden 365 AB. Under 2019 har bolaget haft ett besvärligt ekonomiskt läge.

En förlusttäckningsgaranti innebär att alla fordingsägare till skidtunnelbolaget garanteras full täckning.

Förslaget klubbades igenom av kommunstyrelsen på onsdagen, men under kommunfullmäktige senare under eftermiddagen väntas både majoriteten och oppositionen komma med alternativa förslag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet