Kommunstyrelsen i Bräcke. Foto: SVT

Extra möten om pengar till skidtunneln i Gällö

Uppdaterad
Publicerad

Skidtunneln i Gällö går med förlust. Ett extra ägartillskott från Bräcke kommun på 2,8 miljoner kronor ska politikerna ta ställning till i dag.

Bolaget som driver skidtunneln, MidSweden 365 ägs till största delen av Bräcke kommun. 2019 redovisar bolaget en förlust på 2 679 000 kronor.

Med den samlade förlusten sedan tidigare år återstår 7,8 miljoner kronor av bolagets egna aktiekapital. Det är ungefär hälften. Bolaget menar att det finns en risk att man måste upprätta en kontrollbalansräkning och det är därför man nu vill ha ett tillskott från Bräcke.

Skidtunneln i Gällö

Samtidigt vill bolaget att Bräcke kommun ger en förlusttäckningsgaranti till MidSweden 365 AB. Under 2019 har bolaget haft ett besvärligt ekonomiskt läge.

En förlusttäckningsgaranti innebär att alla fordingsägare till skidtunnelbolaget garanteras full täckning.

Förslaget klubbades igenom av kommunstyrelsen på onsdagen, men under kommunfullmäktige senare under eftermiddagen väntas både majoriteten och oppositionen komma med alternativa förslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet