Rullskidåkare Foto: SVT

Få har betalat för rullskidåkning

Uppdaterad
Publicerad

Betydligt färre än beräknat har betalat för att åka rullskidor på ÖSK-området i sommar. Kommunen hade räknat med att få in mellan 200.000 och 300.000 kronor, men när siffrorna summeras är det betydligt lägre summor som betalats.

När Kultur-och Fritidsnämnden fattade beslut om att införa en avgift för den som vill åka rullskidor eller rullskidor med skidskytte från den 1 juni, så var ett av skälen att det kostar pengar att underhålla banorna.

Det kostar kommunen omkring 400.000 kronor per säsong att underhålla de asfalterade banorna. En avgift var befogad utifrån det ansåg nämnden. Man räknade med att få in mellan 200.000 och 300.000 kronor under den här första säsongen. Men det blev betydligt mindre än så.

– När vi summerar i mitten av september så har vi fått in 22.500 kronor, säger Liselotte Halvarsson på fritidsförvaltningen. Av dessa är 23 stycken säsongskort för vuxen, två är säsongskort för seniorer och resten är swishade avgifter.

Årskort föreslås

Men trots det magra utfallet så ska Kultur-och fritidsnämnden på onsdag fatta beslut om man ska införa årskort på ÖSK-området. Ett kort som gäller både för vinter och sommar.

Priset för ett årskort föreslås bli 1200 kronor för skidåkning/rullskidåkning för en vuxen och 600 för den som är äldre än 65 år. För skidåkning/rullskidåkning med skidskytte föreslås ett årskort kosta 1800 kronor för vuxen och 900 kronor för senior.

Barn mellan 0 och 17 år åker gratis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.