Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På tisdagskvällen bjöd Moderaterna in allmänheten till Gamla teatern för att höra allmänhetens röster om att hundratals parkeringar kan försvinna från stadskärnan. Foto: SVT/ Fredrik Eliasson

Färre parkeringar i Östersunds centrum – handlarförening föreslår alternativa lösningar

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om att runt 300 parkeringsplatser ska tas bort har väckt stort engagemang i Östersund den senaste tiden. Igår kväll bjöd därför Moderaterna i Östersund in handlare och allmänheten till ett möte där man fick lufta sina åsikter.

Både Moderaterna, Destination Östersund och Handlarföreningen i Östersund tycker att konsekvenserna av att ta bort parkeringsplatser inte är tillräckligt utredda.

De vill se en mer noggrann utredning av både orsaker till mängden partiklar, konsekvenser för handlare de som vistas i stan och alternativa lösningar.

I inslaget berättar Peter Hasselskog Bredesen som företräder Destinationsbolaget och Östersund handel några alternativ till att ta bort parkeringsplatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Luften i Östersund

Mer i ämnet