Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niklas Daoson (S) menar att arbetet mot Östersunds dåliga luft gått bättre än väntat och att parkeringarna i centrum därför kan bli kvar. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Parkeringsplatserna i centrala Östersund blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun kommer inte att ta bort 300 parkeringplatser i centrum. De åtgärder som vidtagits för att förbättra luften har gett effekt och därför ändras det beslutet.

Formellt fattar kommunstyrelsen beslut i frågan på tisdag, men det står ändå klart att parkeringsplatserna blir kvar.

– De mätningar som har gjorts, efter att vi infört olika åtgärder, som sopning och saltning har haft så bra effekt, så vi behöver inte ta bort parkeringsplatserna, säger Niklas Daoson (S), kommunstyrelsens ordförande till SVT Nyheter Jämtland.

Det var i december som kommunstyrelsen beslutade om ett åtgärdsprogram för att komma tillrätta med den höga partikelhalten i luften. En av åtgärderna var att ta bort parkeringsplatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Luften i Östersund

Mer i ämnet