Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofie Blom Bergström är vd på Persson Invest som äger fastigheten på Lillänge där taket rasade in. Nu ses köpcentrumets konstruktion över. Hör mer i klippet. Foto: April Caarph/SVT

Snömängden mättes två dagar före takraset på Lillänge

Publicerad

Sofie Blom Bergström, vd på Persson Invest som äger den aktuella fastigheten i Lillänge utanför Östersund, ser allvarligt på att taket rasade.

Nu utreds hur det kunde ske och när butikerna kan öppna igen.

I nuläget hålls butikerna stängda. Det pågår arbete med konstruktörer som utreder huruvida det är säkert att vistas i lokalerna.

– Vi hoppas att vi skyndsamt kommer kunna öppna igen, inte allt på en gång, men vartefter, säger Sofie Blom Bergström.

Tak på Lillänge köpcentrum i Östersund rasade in

Gör egen utredning av raset

Hon säger att både mätningar och skottning skett kontinuerligt under vintern. Hur raset kunde ske utreds både av fastighetsbolaget och av myndigheterna.

– För att vi ska kunna godkänna en öppning av butikerna kommer vi naturligtvis att göra en grundlig genomgång för att det ska vara säkert för oss, men framför allt för kunder, våra hyresgäster och deras personal, säger hon.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tak på Lillänge köpcentrum i Östersund rasade in

Mer i ämnet