13 anställda på Skistar sparkades efter fest. ”Vi har nolltolerans”, säger kommunikationschefen Petra Hallenbrant. Foto: TT

Festen på Vemdalsskalet: ”Chefen öppnar dörren och ropar hallå för att överrösta musiken”

Uppdaterad
Publicerad

– Att vi har nolltolerans mot denna typ av överträdelser har jag svårt att tro att någon kan ha missat, det säger Skistars vd Stefan Sjöstrand när han kommenterar säsongarnas fest i Vemdalsskalet i lördags.

Det var 18 personer, varav 13 säsongsanställda hos Skistar, som hade fest i ett personalboende avsett för tre personer. Det hela resulterade i att de 13 säsongsanställda avskedades.

– Det som nu inträffat bryter inte bara mot de interna regler vi tagit fram för vår personal gällande personalboende utan även FHM:s allmänna råd säger Stefan Sjöstrand.

”Hög musik och glada tillrop”

Det var personal från Skistars vaktbolag som upptäckte festen, i deras rapport står det bland annat: ”Säkerhetsjouren stannar till och ser då en dörr till fastigheten stå öppen och hög musik och glada tillrop hörs tydligt ut”.  Enligt vatkbolagets boendelista ska tre personer finnas i lägenheten och när man konstaterat att de är minst 15 personer därinne kontaktas destinationschefen.

Chefen knackade på

”22:20 Knackar destinationschefen på entrédörren flertalet ggr utan att få någon reaktion från festdeltagarna, destinationschefen öppnar då dörren och ropar hallå flertalet ggr för att överrösta den höga musiken”, står det vidare i rapporten.

Innanför dörren presenterar sig destinationschefen och förklarar den ”enorma olämpligheten i Skistarpersonalens agerande”.

De säsongsanställda  ombads sedan att ”ta kontakt med sina avdelningschefer för att berätta att man ej var välkomna på jobb 20 210 103 pga att man kraftfullt brutit mot Skistars coronapolicy.”

En av de som bodde i stugan säger till Aftonbladet att man träffats för att kolla på hockey och att det i princip var samma personer som jobbar tillsammans på dagarna. Skistars representanter har också blivit polisanmälda för hemfridsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.