Fiberföretaget Zpyke hoppas kunna betala tillbaka alla skulder man har. Foto: Arkiv

Fiberföretaget: Vi har för avsikt att betala alla skulder

Uppdaterad
Publicerad

Fiberföretaget Zpyke fick i uppdrag att gräva för och dra fram fiber i Rossön, men någon fiber har det ännu inte blivit för Rossöborna. Nu har bolaget flera skulder till olika underleverantörer. Skulder bolaget uppger att de har för avsikt att betala.

– Men när det blir vet jag inte i dagsläget, säger vd Tony Åkerström.

Företagets vd Tony Åkerström vill inte ställa upp på en intervju framför kamera, men säger via telefon att deras absoluta avsikt är att betala alla skulder, däribland den till RSMH i Backe.

Företaget har i dag ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten på drygt 225 000 kronor.

Fiberutbyggnaden i Rossön

Personalavhopp och dålig ekonomi

När kan underleverantörerna väntas få betalt?

– Det är mellan oss och leverantörerna, svarar han.

Hur företaget ska få pengar för att betala skulderna vill Tony Åkerström inte gå in på i dagsläget. Han har tidigare uppgett att företaget drabbades av personalavhopp och dålig ekonomi och just nu har företaget inga nya uppdrag.

”Bra överlämning”

Istället vill Tony Åkerström invänta den överlämning man ska ha med Strömsunds kommun och det kommunala bolaget Servanet.

– Nu är allt fokus på att göra en bra överlämning och sedan får vi se vad som händer, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fiberutbyggnaden i Rossön

Mer i ämnet