Foto: SVT

Fler reste med SJ till och från Jämtland – väcker hopp lokalt

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 35 000 resor gjordes med SJ:s dag- och nattåg till och från länet i juli månad. Det är en ökning med fem procent jämfört med förra sommaren.

Detta skriver SJ i ett pressmeddelande. SJ fick hård kritik i höstas när man ändrade sin nattågstrafik till länet, från varje natt till 90 nätter per år. Under sommaren har nattågen körts mellan 4 juli och 22 augusti.

– Det är mycket roligt att de förhoppningar vi hade inför sommarstarten har infriats, säger Caroline Åstrand, chef för SJ:s produktdivision, i pressmeddelandet.

Enligt henne har samarbetet med regionen fått en bra start. Nu ska man utvärdera trafiken efter den positiva utvecklingen  i sommar.

– Vi är övertygade om att allt fler kommer att välja tåget så att vi kan erbjuda ännu fler avgångar på sikt, säger Caroline Åstrand.

Från lokalt håll är man glad över utvecklingen efter tidigare neddragningar.

– Samarbetet har fått en bra start och det är glädjande att resandet tycks gå att påverka, förhoppningsvis kan detta skapa förutsättningar för utbyggd nattågstrafik igen, säger Robert Uitto, regionråd för Socialdemokraterna och ordförande i regionala utvecklingsnämnden i Jämtland Härjedalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nattågen

Mer i ämnet