Visa alla (5)

Här firas Folke Lindqvist på 85-årsdagen

Publicerad

Igår fyllde musikern Folke Lindqvist i Östersund 85 år. Det stora firandet hölls på Gamla Teatern i Östersund.

Redan vid 17-tiden började gästerna strömma in till minglet och gammeldansmusiken. Ganska snart var lokalen fullsatt med gratulanter som ville hylla jubilaren. I mingel-orkestern fanns bl a Folkes son Hasse, brorsonen Olle och barnbarnet Robin.

Stipendium ska delas ut

Under kvällen delades också Bröderna Lindqvists stipendium ut. I år gick det till den norske dragspelaren Lill-Petter Röstad.

Folke var en av bröderna i Bröderna Lindqvist. I 17 år var de husband i TV:s Nygammalt och deras ”signaturmelodi” blev Wiggen.

Spelat Wiggen mer än 15 000 gånger

– Den har jag spelat 15.000 gånger minst, sade Folke när SVT Jämtland träffade honom när han tillsammans med Lindqvistarna repade inför födelsedagsfesten.

Folke spelar fortfarande, ofta tillsammans med Lindqvistarna, och alltid så är det någon som vill höra Wiggen.

Ännu lika roligt

– Det är en glad låt och det är alltid lika roligt att spela den för man ser hur mungiporna går upp på folk när vi börjar spela den, sade Folke inför kvällens firande.

Folke började spela dragspel när han var sju, det nuvarande spelet är av årsmodell -72.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer