Tidigare under måndagen träffade vi Sara Arhusiander, verksamhetschef på Folkets hus i Östersund. Hör henne berätta om hur situationen har varit i klippet ovan.

Folkets hus i Östersund varslar om uppsägning

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset och förbudet mot evenemang med fler än 500 deltagare har gjort att Folkets hus i Östersund tvingats ställa in flera större evenemang. Det har lett till en ekonomisk situation som gör att förtaget nu varslar om uppsägningar.

I ett pressmeddelande på måndagen skriver Folkets hus att man fått ställa in flera större evenemang och att företag och myndigheter avbokar sina planerade konferenser. Det har inneburit att Folkets hus fått problem med likviditeten nu och fram till sommaren.

Nu meddelar Folkets hus att de planerar att hålla öppet till och med den 9 april, för att sedan stänga ner verksamheten.

Coronaviruset i Jämtlands län

– Utifrån rådande läge så kan vi inte säga när verksamheten öppnar igen, skriver Conny Andersson, ordförande i Folkets hus Östersund, i ett pressmeddelande.

Dessutom varslar företaget åtta personer om uppsägning. Det är samtliga personer som är anställda i eventbolaget. Beslutet fattades av styrelsen under helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet