Det är nu oklart om förbifart Brunflo blir av. Foto: SVT

Förbifart Brunflo hotat

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu oklart om det blir någon förbifart Brunflo och förbifart Sveg som planerat. Orsaken är att regeringen gett Trafikverket i uppdrag att se över flera projekt i den nationella planen.

Totalt berörs ett 20-tal projekt i hela landet. Bakgrunden är att Trafikverket fått i uppdrag att göra en översikt av framtida byggen för att minska koldioxidutsläppen.

Den hett omdiskuterade förbifart Brunflo, vars dragning röstades fram i juni, har beräknad byggstart 2020. Nu är det ett av vägprojekten som alltså kan komma att förändras.

– Vi fick i uppdrag av regeringen att se över projekten i den nationella planen. Nästa år kommer Trafikverket att lägga fram förslag på förändringar av planen till regeringen som sedan tar slutlig ställning till förslaget, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förbifart Brunflo

Mer i ämnet