Anders Edvinsson (S), kommunalråd Östersund Foto: SVT

Kommunalrådet: ”Besviken och överraskad”

Uppdaterad
Publicerad

Att projektet Förbifart Brunflo nu är bortplockat från den nationella infrastrukturplanen förvånar. – Jag är besviken och överraskad, säger Anders Edvinsson (S), kommunalråd i Östersund.

Östersunds kommun har länge arbetat för att E14 och E45 som går genom Brunflo samhälle, istället ska dras förbi samhället. Vägen är länets mest trafikerade väg.

Så sent som i höstas fanns projektet med när Trafikverket lämnade in sina förslag till regeringen, men nu är det borttaget när regeringen fattat beslut.

Förbifart Brunflo

– Jag hade väntat mig att projektet skulle vara kvar, eftersom planen var att det skulle vara byggstart 2020, säger Anders Edvinsson (S) till SVT Nyheter Jämtland.

Har du någon aning om varför Förbifart Brunflo är bortplockad?

– Nej det har jag inte, men jag tänker ta reda på det, säger han.

Ska försöka få tillbaka projektet i planen

Den nationella planen som regeringen beslutat om sträcker sig fram till 2029. Anders Edvinsson (S) tänker jobba för att Förbifart Brunflo förs tillbaka till planen.

– Om det nu är så illa att den inte är aktuell under hela planperioden, så innebär det ju att vi måste jobba hårt och lobba för att få tillbaka den i planen.

Även riksdagsledamoten Anna Caren Sätherberg (S), är förvånad över beslutet.

– Jag vet inte varför den inte är med, säger hon till SVT Nyheter Jämtland. Men jag ska försöka få svar på det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förbifart Brunflo

Mer i ämnet