– Det har varit väldigt tomt här i Storlien sen starten av pandemin men nu börjar norrmännen rulla in i byn igen, säger Ronny Juhlin företagare Storlien. Foto: SVT

Företagare i Storlien efter Norge lättade på restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har slagit hårt mot Storlien och gränshandeln. Men sen Norge lättat på restriktionerna börjar norrmännen nu så smått rulla in i byn igen.

– Det känns såklart jättebra, även om det inte är nån anstormning så märker vi en klar skillnad. I helgen har det varit flera norrmän här, säger Ronny Juhlin, företagare Storlien.

Så här såg det ut vid norska gränsen i helgen. Betydligt mer trafik sen Norge lättat på restriktionerna. Polis och hemvärn kontrollerar alla som vill in i Norge. Foto: Tariq Alisubh, NRK
Coronaviruset i Jämtlands län

Vill utveckla bygden

– Storlien måste återta sin position som turistdestination och nu jobbar vi med att rusta upp spår och leder, säger Ronny Juhlin, företagare Storlien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet