Härjedalens kommun stänger Hästhagens förskola i några dagar på grund av coronasmitta. Foto: SVT

Förskola i Sveg håller stängt efter flera fall av coronasmitta

Uppdaterad
Publicerad

Förskolan Hästhagen i Sveg kommer på grund av flera konstaterade fall av covid-19 att hålla stängt fram till och med torsdag 23 december.

Det skriver Härjedalens kommun på sin hemsida. Beslutet har fattats av kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander (S) i samråd med smittskyddsläkare. Detta som ett sätt att minska smittspridningen.

Vårdnadshavare med samhällsviktiga arbeten kommer fortsatt att kunna ha sina barn på förskolan.

Tidigare jullov i Fåker

På grund av coronasmitta på Fåker skola har Region Jämtland Härjedalen tillsammans med kommunen beslutat att stänga skolan från tisdag 21 december. Det är en dag tidigare än det planerade jullovet. Fritidshemmet håller också stängt 21-28 december, meddelar Östersunds kommun.

Alla vårdnadshavare till barn som går på Fåker skola har fått information från rektor under eftermiddagen måndag 20 december.

Andra skolor stängda sedan tidigare

Förra veckan rapporterade kommunen att både Södra skolan och Härjedalens gymnasium hålls stängda de sista dagarna av terminen för att minska smittspridningen. Detta efter att tiotal elever och lärare testat positivt för covid-19.

Även i Östersund har det varit flera coronautbrott på skolor den senaste tiden. Arnljotskolan har till och med stängt för ett tidigt jullov med anledning av smittan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.