Trafik- och transportledningsplutonen besökte bland annat Optands flygfält Foto: SVT

Försvarsmakten kartlägger länets infrastruktur

Publicerad

Under veckan genomför Trafik- och transportledningsplutonen från Trängregementet i Skövde vägrekognosering i Jämtlands län. Det handlar om att undersöka och kartlägga infrastrukturen för att stödja framtida transporter.

Plutonen kommer besöka många platser i länet under veckan, bland annat har man varit och tittat på Optands flygfält. Man kommer även besöka platser i Västernorrland.

– Vi tittar till exempel på vägar, järnvägar och hamnar i de områden vi besöker, säger översergeant Stefan Michelsen.

Kamp om nytt regemente 

Efter två års arbete presenterade försvarsberedningen i maj sin slutrapport. Där föreslås bland annat att två nya infanteriregementen placeras någonstans i mitten av landet. Falun, Härnösand, Sollefteå och Östersund anges som möjliga platser.

Försvarsmakten ska vara klara med sin analys av försvarsberedningens förslag senast den 15 november. Om Trafik- och transportledningsplutonens besök är en pusselbit i det arbetet, eller om det är en slump, kan inte Stefan Michelsen svara på.

– Jag har inte tillräcklig kunskap i frågan för att uttala mig om det, säger han.

Hör mer om vad Trafik- och transportledningsplutonen gör här under veckan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.