Många deltar i sökpådraget efter den saknade 19-åringen i Strömsund. Foto: SVT

Försvunnen 19-åring i Strömsund utreds som människorov

Publicerad

I september försvann en man i 20-årsåldern i Strömsund i norra Jämtland. En intensiv sökinsats pågick i några dygn, utan resultat. Polisen har ändrat rubriceringen till misstänkt människorov, främst av utredningsskäl.

Det var Aftonbladet som först rapporterade om saken. Med brottsrubriceringen får polisen ökade befogenheter att exempelvis spåra telefonsamtal till och från mannens mobiltelefon.

Det hela utreddes från början som ett försvinnande, men inga säkra fynd har gjorts trots stora insatser från polis och allmänhet. Bland annat har ett par skor hittats i sjön Ströms vattudal, som skulle kunna tillhöra 19-åringen.

Till P4 Jämtland säger 19-åringens pappa att han fortfarande hyser hopp om att sonen är vid liv, och uppmanar den som har tips att höra av sig till polisen.

Artikeln har uppdaterats sedan publiceringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 19-åring i Strömsund

Mer i ämnet