Missing People hjälper till i sökandet efter en försvunnen 19-åring i Strömsund. Foto: Bengterik Busk, SVT

Ung man försvunnen i Strömsund

Uppdaterad
Publicerad

En yngre man saknas i Strömsund. Han sågs senast i fredags i centrum, och en stor sökinsats pågick under måndagens eftermiddag och kväll.

På söndag eftermiddag fick polisen en anmälan om att en 19-årig man saknas i Strömsund. Mannen ska senast ha setts i fredags kväll i centrala Strömsund. Han beskrivs vara 180 centimeter lång och är troligen klädd i grå tröja, svarta träningsbyxor och svart keps.

– Vi har poliser och fjällräddare på plats nu som letar, dessutom är personal från Hemvärnet och även Missing People på väg, säger polisens räddningsledare Eva Helin under måndagen.

Försvunnen 19-åring i Strömsund 2019

Inget brott

Hon säger också att man inte misstänker att det rör sig om något brott.

– Vi pratar med mannens närstående för att försöka få någon klarhet i vad som kan ha hänt.

Polisen har lett skallgångskedjor sedan femtiden på eftermiddagen, och Missing People inleder sin insats med skallgång efter halv nio. Strömsunds kommun har också gått ut med efterlysningen av den saknade, och deltagarna samlas vid Folkets hus.

Går skallgång efter kompis

SVT:s reporter på platsen berättar att det är mycket bilar och flera polisbilar synliga invid kyrkogården i Strömsund.

Alexander Knutsson är bekant med den försvunne 19-åringen och håller på att förbereda sig för sin andra skallgång för dagen, tillsammans med två vänner.

– Det är klart man ställer upp och letar efter en kompis, säger han.

William Mårtensson, Marcus Larsson och Alexander Knutsson är redo för att gå skallgång. Foto: Bengterik Busk, SVT

Polisen uppger att även Försvarets motorcykelklubb (FMCK) ansluter under kvällen, och markpatruller från försvaret ska förstärka på tisdag morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 19-åring i Strömsund 2019

Mer i ämnet