Den senaste lägesrapporten visar att läget inom äldrevården i Härjedalen är fortsatt ansträngt – men bättre än förra veckan. Arkivbild. Foto: TT

Fortsatt ansträngt i Härjedalens äldrevård – men bättre läge än för en vecka sedan

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren har coronasmittan ökat i länet. Det är något som Härjedalens kommuns och äldrevård har märkt av i form av personalbrist.

Elva brukare och tolv medarbetare är bekräftat sjuka i covid-19. Allt fler är också hemma med symptom i väntan på provsvar.

– Inför helgen ser det bättre ut än för en vecka sedan. Dock är läget mycket ansträngt när det gäller sjuksköterskorna i Sveg och Ytterhogdal, säger Helena Bredesen, tillförordnad socialchef i ett pressmeddelande.

Tre avdelningar isolerade

När det kommer till särskilt boende gäller fortfarande basal omvårdnad för att få personalresurserna att räcka. I Sveg är tre avdelningar med särskilt boende isolerade och man har begränsat personalflödet för att hålla nere risken för smittspridning.

Anhöriga ombeds fortfarande undvika besök på särskilt boende, men om man ska på besök gäller det att använda munskydd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.