Jamtlichefen Olle Amelin, konstaterar att det blev minusresultat under årets första fyra månader. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Fortsatt kärvt ekonomiskt läge för Jamtli

Publicerad

Länsmuseet Jamtli redovisar ett minusresultat på drygt 1,3 miljoner kronor från januari till och med april i år. Det är 1,8 miljoner kronor sämre än budgeterat. Men inget som förvånar Jamtlis chef Olle Amelin. Hör honom berätta varför i klippet.

Jamtli har redovisat sitt delårsbokslut för årets första fyra månader. Utfallet landade på  minus 1 332 759 kronor, betydligt sämre än budgeten som låg på plus 500 000 kronor.

Snart stundar sommaren och det som brukar vara högsäsong för Jamtli, då man ska få in de stora publikintäkterna. Historieland kommer att öppna, om än i något begränsad form.

– Vi öppnar efter midsommar, säger Olle Ammelin, och kommer att ha ett lite nedbantat Historieland då vi kör fem dagar med Historieland och sen två dagar då vi har öppet men då vi inte har aktörer på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.