Det här är en arkivbild Foto: Jessica Gow/TT

Förvaltningsrätten avvisar överklagan av stoppad småviltsjakt

Uppdaterad
Publicerad

I augusti överklagade Svenska Jägareförbundet Mitt Norrland beslutet om att avlysa småviltsjakten i delar av Ruvhten Sijtes åretruntmarker. Nu har Förvaltningsrätten i Härnösand beslutat att avvisa överklagandet.

Det var den 9 augusti som Länsstyrelsen i Jämtland valde att avlysa småviltsjakten i delar av samebyn Ruvhten Sijtes åretruntmarker. Anledningen var att samebyn behövde ha tillgång till markerna eftersom de inte hade något bete för sina renar någon annanstans.

Beslutet överklagades

Beslutet överklagades av Svenska Jägareförbundet Mitt Norrland till Förvaltningsrätten i Härnösand. Nu har de meddelat sitt beslut – som är att de avvisar överklagandet.

I sitt beslut skriver Förvaltningsrätten:

”Länsstyrelsen har i det överklagade beslutet prövat en ansökan enligt 3 § rennäringsförordningen. Beslutet gäller sådan upplåtelse som avses i 32 § rennäringslagen och får därmed inte överklagas till allmän förvaltningsdomstol. Förvaltningsrätten är således förhindrad att pröva överklagandet”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.