Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Östersundspolitikers svar på kritiken: ”Har handlat om intern kommunikation”

Uppdaterad
Publicerad

Det har aldrig handlat om att försöka tysta debatten. Istället har kritiken handlat om att frågan borde kunnat skötas bättre internt inom kommunen.

Ja, så säger politikerna i dag om sina uttalanden.

I ÖP har kommunalrådet Bosse Svensson (C) sagt att frågor borde tas internt och inte via media. Idag pekar han på att uttalandet först och främst handlade om den budgetprocess som nu pågår inom kommunen och där han anser att den interna kommunikationen inte fungerat inom barn- och utbildningsförvaltningen.

Han poängterar att hans syfte aldrig varit att tysta den offentliga debatten.

Östersunds skolor i omorganisation

– Är det så att någon kan ha upplevt det som så att det jag sagt talar för att jag på något mysko vis skulle ha bytt från att ha varit publicist i hela mitt yrkesliv till att vilja mörka och hemlighålla saker så får jag kraftfullt dementera det. För det var inte min avsikt.

Bör följa processer

Jananders Mattsson (M) är tillträdande ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Förra veckan sa även han att det var olyckligt att frågan togs upp i media först. Men i dag säger även han att det inte ska tolkas som att han vill att frågan ska tystas.

– Som medarbetare får man kontakta media när som helst såklart, säger han.

Samtidigt pekar han på att han tycker att frågor bör följa vissa processer.

– Om du har problem med din arbetsplats så är det rimligt att du tar det med cheferna först. Sen, om det inte blir bättre, kan man gå ut och skriva en insändare, säger han.

SVT har även sökt Joel Nordkvist (M), avgående ordförande i barn- och utbildningsnämnden, utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersunds skolor i omorganisation

Mer i ämnet