Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Får rysningar när man tittar tillbaka” – hör Tony och Annette Johansson om hur de lämnade missbruket och nu hjälper andra i Sveg som har det svårt. Foto: Maria Broberg/SVT

Tony och Anette levde på gatan – nu delar de ut matkassar i Sveg

Uppdaterad
Publicerad

Det nygifta paret Tony och Annette Johansson har levt med missbruk sedan övre tonåren, men nu är de drogfria. Under torsdagen hjälpte de till att dela ut matkassar till människor som behöver hjälp att fylla på kylskåpet till jul.

– Det känns jättebra för det går till folk som har det svårt ekonomiskt och då vet man att då får de i alla fall mat, säger Tony Johansson.

Bor på stödboende i Sveg

Tony och Annette fann varandra på en krog i Falun. På över tre år hade de ingen egen lägenhet. De sov hos kompisar, i bilen och i trappuppgångar. Sedan april bor de på stödboende i Sveg, men till våren får de en egen lägenhet i Falun.

– Det ska bli skönt att få en egen lägenhet och bygga upp ett liv, säger Tony.

Tony började missbruka när han var 16 och Annette när hon var 18. I dag är Tony 58 år och Annette 45 år, och de har kommit vidare i livet.

Behöver själva hjälp

De hjälper inte bara till att dela ut kassar utan får också en kasse själva, för än har de inte fått helt ordning på sin ekonomi.

– Det betyder också mycket för vi får inte så mycket pengar, säger Tony.

Hör i klippet om hur de tog sig från gatan till Sveg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.