De tre lejonhanarna på Frösö zoo ryter i en återkommande ritual, men snart kan de behöva flytta. Foto: SVT

Frösö zoo håller stängt säsongen 2019 – nära nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

Frösö Zoo kommer inte att öppna alls i år – i praktiken betyder det att djurparken läggs ner, säger ägarna som inte hittat någon som vill ta över driften.

I ett pressmeddelande som djurparken lagt upp på sin facebooksida skriver familjen Netterström som driver den att de inte kommer öppna alls under säsongen 2019. Det ser ut att bli slutet för Frösö zoo djur & nöjespark med tropikhus, som först slog upp portarna 1960.

Anläggningen ligger ute till försäljning sedan några år men har inte fått någon köpare. Hösten 2017 var det tal om att en schweizisk köpare skulle ta över hela verksamheten, men det har inte blivit av.

– Det här är så nära nedläggning man kan komma, säger Åke Netterström till Länstidningen.

Åke Netterström, Frösö zoo. Foto: SVT

Det är oklart vart djurparkens cirka 700 djur, däribland tre vuxna lejonhanar, ska ta vägen vid en nedläggning. Frösö zoo har också sysselsatt ett 80-tal personer under säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.