Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filip Sandbom skulle resa till USA. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: SVT/Wilma Backman

Strandsatt resenär på Frösön om pilotstrejken: ”Det är rätt svårt”

Uppdaterad
Publicerad

SAS-strejk. Det meddelandet fick resenärerna på Åre Östersund Airport ta del av under måndagsförmiddagen. En av de var Filip Sandbom som skulle åkt på sin sedan länge planerade resa till USA.

Strejken påverkar inte flygplatsen på Frösön på ett allt för drastiskt sätt, detta på grund av att SAS egentligen är tre bolag. Det är bara bolaget SAS Scandinavian som påverkas av strejken och det bolaget flyger inte till och från Frösön.

Trots det så är allt inte frid och fröjd. Även på Åre Östersund Airport hittas frustrerade resenärer som drabbas av pilotstrejken.

30 000 påverkas dagligen

Filip Sandbom skulle flyga från Östersund till Arlanda för att för att sedan flyga vidare till Los Angeles, USA. Alla fligther under resans gång skulle ha flugits av SAS. Men sen kom strejken, och planerna fick justeras.

Istället för att flyga med 13:50 planet till Arlanda, rekommenderade personalen på Åre Östersund Airport att försöka boka om resan helt. Vilket var lättare sagt än gjort, när drygt 30 000 passagerare påverkas dagligen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.