Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leif Ekström, insatsledare, berättar om varför de varit sparsamma med vatten i släckningsarbetet i Vikbäcken. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Ladugårdsbyggnad brann ner i Vikbäcken i Bergs kommun

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen kom larmet om en brand i en ladugårdsbyggnad i Vikbäcken, cirka fem kilometer söder om Hackås i Bergs kommun. Djur brann inne, och byggnaden gick inte att rädda.

Larmet kom vid kvart i ett på eftermiddagen, lite senare var räddningstjänsten på plats och kunde snabbt konstatera att byggnaden inte skulle gå att rädda. I byggnaden fanns fem kalkoner som man heller inte lyckades få ut.

Räddningstjänsten fick snabbt rikta in sig på att förhindra spridning då det fanns andra byggnader som låg i farozonen. En intilliggande fastighet ska ha fått in rök i huset men man lyckades förhindra att själva elden spred sig.

Kylan utmanande för räddningstjänsten

Vad som orsakat branden är oklart. Ingen människa ska ha kommit till fysisk skada.

Det kalla vädret gjorde att räddningstjänsten var tvungna att jobba lite annorlunda än vanligt. Dels var man tvungen att hela tiden ha flöde i sina slangar för att de inte skulle frysa. Man kunde heller inte vädra ur det hus som fått in rök på samma sätt som man brukar vid liknande situationer.

I klippet: Hör insatsledaren Leif Ekström om branden.

Byggnaden ligger i närheten av E45 strax söder om Hackås. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.