• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Övertänd villa utanför Krokom: ”Går inte att rädda”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen bröt en kraftig brand ut i en tvåplansvilla i Krokoms kommun. När räddningstjänsten kom fram till platsen var villan helt övertänd, och gick inte att rädda.

– Den kommer att brinna ner helt, säger vakthavande befäl Thomas Åslin.

Husets ägare befann sig på annan ort och ingen annan person ska heller ha skadats i samband med branden.

– De åkte därifrån i morse, säger Thomas Åslin vid räddningsregion Mittnorrland.

Eftersom huset var helt övertänt när räddningstjänsten kom fram till plats konstaterades att det inte skulle gå att rädda. Arbetet har istället fokuserat på att skydda andra närliggande byggnader.

– Vi lägger inte på något vatten just nu. Det går inte att rädda något från huset och då är det bättre att inte få ner vatten i några brunnar, säger Åslin vid 22-tiden på fredagen.

Räddningstjänsten räknade då med att släckningsarbetet skulle fortsätta med oförminskad styrka framåt midnatt och sedan avveckla någon av stationerna.

Texten kan komma att uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.