En gastub ska ha sprängts i Laxsjö i Krokoms kommun. Foto: SVT Design

Larm om explosion – en person förd till sjukhus

Publicerad

Räddningstjänst, ambulans och ambulanshelikopter larmades till en ort i Krokoms kommun efter att en gastub enligt uppgift hade sprängts. Så var dock inte fallet, men minst en person har förts till sjukhus.

Enligt de första uppgifterna till SOS Alarm handlade det om en gasoltub inne i en gammal ladugård som skulle exploderat. Larmet kom in 18.36 och vid 20.10 började räddningspersonalen vara klara på platsen. En polispatrull var också på väg till platsen.

Enligt inre befäl Teresia Gustafsson på räddningstjänsten Jämtland är det ingen gastub som har sprängts.

– Räddningstjänst från Föllinge har varit där och och lämnar snart. Det vi kan säga är att det har inte varit någon brand och inget läckage, säger Gustafsson.

Lyfte ut gasflaskor

– Däremot fanns två stycken gasflaskor som vi har lyft ut för att säkra byggnaden, fortsätter Teresia Gustafsson.

Hon kan inte svara på vad som hänt som förorsakat larmet, men förklarar att om det ändå skulle finnas ett läckage på en tub så är det ofarligt utomhus i luften.

Räddningstjänsten har också bistått ambulansen, och enligt rapporteringen till SOS Alarm har åtminstone en person förts med ambulans till sjukhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer