• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en byggnad i Pajala kommun vilket skapar en kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Två hus har fattat eld utanför Rossön. Foto: Carl Moberg

Gräsbrand spred sig till två hus i Rossön

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Räddningstjänsten så har en vedbod fattat eld och därefter har även elden nått två hus där elden fick fäste. Husen kommer få brinna ner under kvällen.

Räddningstjänst från Backe, Strömsund och Hoting larmades till platsen. Liksom även polisen.

– Det är ett mindre fritidshus som brinner samt ett större hus som jag inte vet om det är ett bostadshus eller ej, säger Martin Jonsson, inre befäl vid Jämtlands räddningstjänstförbund.

Husen gick inte att rädda, de kommer få brinna ner under kvällen.
– De gick ej att rädda. Det finns andra byggnader i närheten och det finns en viss risk för spridning. Men prognosen är nu vid 17-tiden att vi kommer vara klara vid 21.

Tredje branden idag

Tidigare under söndagen har larm inkommit från Borgvattnet om en liknande brand där också ett bostadshus var i fara men där gick det enligt uppgift bra.

Från Ytterhogdal inkom också ett larm om en mindre skogsbrand där en lada ska ha brunnit och där ett båthus är hotat.

– I Ytterhogdal blåser det tydligen en del så där finns också en risk för spridning till närliggande hus, säger Martin Jonsson, vid Jämtlands räddningstjänstförbund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer