• Viktigt meddelande:

    Villabrand med kraftig rökutveckling i Vilhelmina tätort. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Grytankör sjunger med Ledin

Publicerad
I januari i år startades en kör på flyktingförläggningen i Grytan. Nu bara ett halvår senare ska de uppträda med självaste Tomas Ledin på Storsjöyran.

De började som ett skämt, att få sjunga med Tomas Ledin när han ska uppträda på Storsjöyran i sommar. Men när Tomas fick höra om kören på flyktingförläggningen i Grytan som startats av Jämtlands musikskola och ideella föreningen Hej främling var han inte sen att tacka ja.

– Han tyckte det lät som en fantastiskt kul idé och efter han pratat med sina ljudtekniker och Storsjöyran sade han ja, säger Jonas Hagström grundare av Jämtlands musikskola.

Varje Onsdag sjunger mellan 20 och 70 personer i kören på Grytan. Tio av dem kommer att få vara med i den 30-mannakör som ska uppträda med Ledin. De andra 20 kommer från de två andra körer som Jämtlands musikskola håller i.

Är du nervös för att sjunga inför tusentals människor?

Jag? Nej, inte alls. Jag gillar sånt här, säger Leila Zavareh Tabatabaei från Iran.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer