Kören Hej Främling i Grytan är med i en SVT-dokumentär.

Hej främling väcker internationellt intresse

Uppdaterad
Publicerad

Projektet ”Hej främling” som jobbar med integration på Grytans flyktingförläggning har blivit så pass framgångsrikt att andra länder intresserar sig för projektet.

– Vi jobbar med integration och det är något man måste jobba med överallt, det är inte en specifik situation här i Sverige. Det är samma sak internationellt och överallt märker vi att man söker efter verktyg för hur man ska hantera flyktingmottagandet, säger Emma Arnesson som startade organisationen.

– Det är många som ser att vårt lättsamma sätt att hantera det här på verkar fungera, därför är intresset jättestort, säger hon.

#flykt

Stort intresse

Emma Arnesson startade ”Hej främling” för snart två år sedan och projektet har väckt stor uppmärksamhet i Sverige och i utlandet. Senare i september ska Emma åka ner till Berlin i Tyskland för att föreläsa om hur ”Hej främling” bedriver sin verksamhet.

”Inte krångla till det”

– Det viktigaste jag vill framföra i Berlin är att man inte behöver krångla till det så mycket. Ska det vara ett långsiktigt hållbart projekt måste det komma från passion, och den passionen får man inte begränsa med för många ramar. Man kan börja i det lilla eftersom det är den lilla individen som kommer att göra den stora skillnaden i slutändan, säger Emma Arnesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet