Arkivbild åklagare Eva-Lena Rimér Foto: SVT

Tre män häktade misstänkta för brutalt personrån

Uppdaterad
Publicerad

Tre män, 24, 30 och 50 år gamla häktades idag av Östersunds tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för bland annat rån och misshandel i Hammarstrand på nyårsdagen.

Det var under nyårsnatten som två av de häktade tvingade en annan man att ta ut alla sina pengar från en bankomat i Hammarstrand.  De ska också tillsammans med en tredje man ha misshandlat och hotat offret och sedan kört honom i bilen och släppt av honom i Krokvåg.

Åklagare Eva-Lena Rimér efterlyser ett vittne.

– Offret ska ha fått skjuts från Krokvåg till Hammarstrand av en man på morgonen den 1 januari. Den mannen kan höra av sig till polisen, säger hon till SVT Jämtland.

Greps tidigare i veckan

Brotten som de tre misstänks för är egentligen inte tillräckligt allvarliga för att det ska vara obligatorisk häktning, men eftersom det finns risk att de förstör utredningen så beslutade tingsrätten att de skulle frihetsberövas.

Alla tre misstänkta greps och anhölls tidigare i veckan men att det dröjde nästan en månad från att brottstillfället, kan inte åklagaren förklara.

– Jag vet inte varför det har dröjt, säger hon till SVT Jämtland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.