Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I vinter kommer Jämtkrafts nya kraftvärmeverk sättas i drift. Hör Ulf Lindqvist, fjärrvärmechef, berätta mer om detta i klippet. Foto: April Caarph/SVT

Här lyfts generatorplattan på Jämtkrafts nya kraftvärmeverk upp

Uppdaterad
Publicerad

Delar av Jämtkrafts fjärrvärmeanläggning behöver moderniseras för att fortsätta leverera en stabil och säker fjärrvärme. Redan i vinter kommer företagets andra kraftvärmeverk driftsättas, ett projekt som kostat 1,5 miljarder kronor.

– Vi gör ju det här för att kunna ersätta gamla pannor som är från 70- och 80-talet. Så vi behöver ha nya fräscha pannor som ska kunna leverera värme många år framåt i tiden också, säger Jämtkrafts fjärrvärmechef Ulf Lindqvist.

Nya fjärrvärmeledningar

I samband med bygget av det nya kraftvärmeverket har Jämtkraft behövt bygga nya fjärrledningar, en av dessa går ut till Frösön.

– Vi gör det för att kunna leverera mer värme härifrån när vi stänger pannor som finns på andra ställen idag i Östersund, säger Ulf Lindqvist.

200 medarbetare från många olika länder på plats för att färdigställa bygget.

Hör mer om satsningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.