Visa alla (3)
Visa alla (3)

Stugun mister 60 jobb

Publicerad

60 jobb försvinner på Fujitsu i Stugun. Orsaken är att Swedbank tar tillbaka den verksamhet som Fujitsu tidigare skött.
– För oss som bor i Stugun eller i närheten är det en katastrof, säger en anställd.

På Fujitsu i Stugun jobbar cirka 100 personer. 60 av dom jobbar med deskservice åt Swedbank men som ett led i att ta över kärnverksamheten i egen regi väljer nu banken att ta över servicetjänsterna från Fujitsu och Stugun.

Beslutet kom som en chock för dom anställda men ingen personal ska bli arbetslös utan alla får erbjudande om anställning på Swedbank och flytta med till lokalerna på Frösön där jobben ska hamna.

”En katastrof”

Under förmiddagen på torsdagen ville anställda inte prata med Jämtlandsnytt – iallafall inte med namn och bild. En anställd sa däremot anonymt till vårt team på plats att det givetvis känns tungt.

– De som pendlar från Östersund är överlyckliga men för oss som bor i Stugun eller i närheten är det en katastrof.

Ledningen på Fujitsu säger att verksamheten i Stugun är prioriterad och företaget har lovat att försöka fylla på med nya kunder.

-Det är högst beklagligt att Swedbank väljer att inte förlänga kontraktet med Fujitsu då vi vet att de levererat hög kvalitet och bra tjänster till banken. 60 arbetstillfällen flyttas från landsbygden vilket är en stor förlust för kommunen skriver kommunalrådet Terese Bengard på hemsidan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer