Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helena Hedlund, medicinskt ansvarig sjuksköterska, är nöjd över att inga patienter på Krokoms kommuns äldreboenden har drabbats av covid-19. Hör mer i klippet. Foto: Björn B Schäfer, SVT Jämtland

Helena prisas för ”Årets covidinsats” i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Helena Hedlund, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Krokom, har fått ett stipendium för sitt framgångsrika arbete med att hålla smittan borta från kommunens äldreboenden.

Stipendiet ”Årets covidinsats” delas ut av Distriktssköterskeföreningen i Sverige och är ett tillfälligt stipendium för arbetet under året med pandemin. Förutom äran så består priset av 10.000 kronor. Och Helena Hedlund är strålande glad över utmärkelsen.

– Jag är jättestolt och jätteglad. Men för det första så har vi fantastisk personal som gjort allt för att hålla smittan borta från våra äldreboenden i kommunen, Men sen tror jag också att ledning och styrning spelat in. Vi har fått följsamhet kring alla rutiner och allt extrajobb med patienterna.

I klippet kan du höra mer vad Krokom har gjort som varit så lyckosamt i kampen mot covid-19.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer