Socialchefen i Östersund berättar om insatserna mot ungdomsvåldet

Uppdaterad
Publicerad

Socialtjänsten mobiliserar nu tillsammans med polis, skola och fritidsförvaltningen för att sätta stopp för våldsamheterna bland minderåriga ungdomar i centrala Östersund. I klippet ovan berättar socialchef Helén Eurenius mer om vilka åtgärder som är aktuella.

På torsdagen satt flera myndigheter i möte för att tillsammans enas om vilka insatser som ska sättas in. Det var ett möte inom ramen för det pågående samarbetsprojektet mellan socialtjänst, skola, polis och fritidsförvaltningen, SSPF. SVT träffade socialchefen under pågående möte på torsdagen. Hör vad hon hade att berätta om det pågående diskussionerna i klippet ovan.

Efter torsdagens möte stod det klart att att socialtjänstens uppsökandeteam kommer att finnas på plats vid Busstorget varje eftermiddag.Uppsökandeteamet arbetar med att söka upp ungdomar i riskmiljöer och torsdagens beslut innebär att deras arbete omprioriteras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stöket i Östersunds centrum 2019

Mer i ämnet