Hundratals vårdanställda vid manifestation – stöttar petad chef

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen samlades över 100 sjuksköterskor, undersköterskor och läkare utanför sjukhuset i Östersund. Syftet var att visa sitt stöd för den chef som fråntagits sitt chefsskap för medicinkliniken.

Tidigare i höst anordnade den dåvarande chefen för medicinkliniken på sjukhuset i Östersund en konferens i Åre. Det ansåg sjukhusledningen var olämpligt och valde att frånta henne sin roll som chef.

Det beslutet har väckt kraftiga reaktioner på medicinkliniken som anser att hon borde ha fått vara kvar på posten. De menar att hon bär ett stort ansvar för att sjukvården fungerat under pandemin.

Därför samlades hundratals medarbetare från medicinkliniken utanför sjukhusets huvudentré på fredagen föra att stötta den petade chefen och kritisera sjukhusledningens agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.