Läkare saknar förtroende för regionledningen

Uppdaterad
Publicerad

Jämtlands läns läkarförening skriver i ett öppet brev till regionpolitikerna att förtroendet för regionledningen är förbrukat.  I brevet skriver man att kärnverksamheten är hotad.

Brevet skickades under torsdagen till politikerna i Region Jämtland Härjedalen. I brevet skriver Läkarföreningen att de är bekymrade över läget och att man ser att stora delar av kärnverksamheten är hotad.

Man skriver också att förtroendet för regiondirektören Hans Svensson och hälso-och sjukvårdsdirektören Maria Söderkvist är helt förbrukat.

En utlösande faktor är att en tidigare chef på medicinkliniken fråntagits sitt chefsskap efter att ha haft en konferens i Åre, i strid med de regler som regionen har för möten och konferenser.

Politikerna svarar

Regionrådet Eva Hellstrand (C) säger till P4 Jämtland att hon fortsatt har stort förtroende för regionledningen. Hon tycker inte heller att det är en nyhet att det skrivs öppna brev till politikerna.

Oppositionsrådet Ann-Marie Johansson (S), skriver å andra sidan i en kommentar att hon är orolig över situationen inom regionen, med motsättningar mellan sjukvårdspersonalen och ledningen. Men hon tror inte att det hjälper att byta ut direktörerna nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.