Bron kommer vara avstängd under helgerna mellan v. 31 och 49. Foto: Trafikverket / SVT

Ikväll stängs Strömsundsbron – Trafikverket: ”Ta det lugnt genom Ulriksfors”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 19 ikväll stängs Strömsundsbron av för biltrafik. Bron kommer öppna igen på måndag morgon, men då kommer endast ett körfält vara öppet.

Under cirka tre år ska Trafikverket byta ut snedkablarna på Strömsundsbron. Det är ett komplicerat arbete och under tiden kommer trafiken över bron att påverkas.

Mellan vecka 31 och 49 kommer bron stängas av klockan 19 på fredagar och sedan öppna klockan 5 på måndagar.

Under vardagarna kommer endast ett körfält vara öppen och trafiken kommer ledas med lots.

Omväg via Ulriksfors

Under tiden som bron är stängd ska trafiken ledas om via väg 345 genom Ulriksfors. Blåljus kommer däremot få köra på bron som vanligt, likaså går det bra att gå eller cykla över bron.

Samtidigt byggs en gång- och cykelväg längs med väg 345 och Trafikverket meddelar att det stundtals kommer bli en del trafik på vägen och ber därför förbipasserande att ta det lugnt och tänka på hastigheten.

– Vi hoppas man tar det extra lugnt och ha hänsyn nu när det är mycket arbeten, säger Beisi Sundin, kommunikatör på Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strömsundsbron

Mer i ämnet