Tom Pripp, tillförordnad ordförande i ÖFKs elitbolag, säger att han och föreningen nu gjort vad de kan. Foto: SVT

Inga klara besked från ÖFK om de lyckats få in 10 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Med mindre än ett dygn kvar innan ÖFK ska redovisa sin ekonomi och kommande budget inför fotbollens licensnämnd är det ännu oklart om klubbens lyckats få ihop de tio miljoner som varit det uttalade målet.

Tom Pripp, som är tillförordnad ordförande i ÖFKs elitbolag, säger att han vid lunchtid på söndagen inte har så mycket nytt att komma med.

– Vi har gjort vad vi kan från ÖFKs sida. Just nu pågår förhoppningsvis diskussioner mellan de investerare vi hoppas på. Men de vet att vi måste ha ett svar nu senast under söndagskvällen.

Vid 11:00 på måndag ska Tom Pripp sätta sig i ett digitalt möte med Licensnämnden. Först därefter vill han uttala sig om hur mycket pengar de faktiskt lyckades få ihop, och om förutsättningarna finns för att ÖFK ska få behålla sin plats i Superettan även nästa säsong.

Lyckad swishkampanj

Under veckan som gått har en riktad stödkampanj mot supportrarna gett klubbkassan påfyllning med över en miljon kronor. Dessutom har Östersunds kommun lovat att köpa tjänster av ÖFK för två miljoner kronor.

– Swishkampanjen som gett över en miljon från supportrarna har varit ett jättebra tillskott. Det tillsammans med ytterliga tillkomna medel innebär ju också att summan som övriga investerare delar på minskat rejält, säger Tom Pripp till SVT.

Men han vill inte ge vare sig tumme upp eller tumme ner om hur han ser på ÖFKs chanser att klara ekonomin, utan väljer att uttala sig tydligare efter mötet med licensnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.