Graham Potter kommer inte till Östersund för att ta emot sin doktorshatt Foto: Bildbyrån

Ingen Graham Potter till universitetets högtid

Publicerad

Många hade nog hoppats på ett Östersundsbesök från före ÖFK-tränaren nästa vecka. Men nu meddelas att han inte kommer till Mittuniversitetet för att ta emot sin doktorshatt.

Det kallas akademisk högtid, när professorer installeras och doktorer promoveras och får sina doktorshattar. Mittuniversitetet firar sin högtid under torsdag och fredag nästa vecka. Men en av hedersdoktorerna, ÖKF:s förre tränare, Graham Potter, kommer inte att närvara vid högtiden.

– Tyvärr kan inte Graham Potter närvara på grund av åtaganden i sin nya klubb Swansea. Men jag kan, utan att avslöja några som helst detaljer, berätta att han kommer att ta plats under högtiden ändå, säger Elin Rodin, biträdande ceremonimästare i ett pressmeddelande på Mittuniversitetets hemsida.

ÖFK i Allsvenskan

Under högtiden installeras tre professorer och nio doktorer promoveras. Dessutom då två hedersdoktorer. Förutom Graham Potter har Åsa Bergman, koncernchef för Sweco utsetts till hedersdoktor.

Du kan läsa mer om Mittuniversitetets akademiska högtid här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet