En av 30-talet namn som föreslagits till ÖFK:s styrelse är Daniel Kindberg. Foto: SVT

Ett 30-tal namn föreslagna till ÖFK:s styrelse – ett är Daniel Kindberg

Uppdaterad
Publicerad

Den 3 mars är det årsmöte för Östersunds FK. Då ska mötet välja styrelse.

– Vi ska vara klara med de vi vill nominera till ordförande och ledamöter den 8 februari, säger valberedningens ordförande Bert-Ove Svande.

Hittills är tre av de cirka 30 föreslagna personerna intervjuade.

– Och vi ska fortsätta arbetet för att ta fram de vi anser mest lämpade för uppgiften, säger Bert-Ove Svande. Det är medlemmarna som sedan väljer i demokratisk anda.

ÖFK i Allsvenskan

Kindberg ett av förslagen

Bert-Ove Svande bekräftar att Daniel Kindberg – tidigare ordförande för ÖFK – är ett av namnen. Daniel Kindberg dömdes för ekobrott i tingsrätten, men friades  i hovrätten. En ny rättegång väntar i april gällande misstanke om mutbrott.

– Vi kontaktar de som är föreslagna och Daniel Kindberg fick beskedet igår. Det är några som har föreslagit honom.

ÖFK-valberedningens ordförande Bert-Ove Svande. Foto: Privat

Enligt Bert-Ove Svande finns det medlemmar i styrelsen som meddelat att de vill fortsätta och andra som sagt att de kliver av.

Vill avvakta

–  En del vill avvakta och se vilka andra som kan tänkas sitta i styrelsen, säger Bert-Ove Svande. Vi tre i valberedningen ska nu noga gå igenom vilka vi anser är bäst för ÖFK.

Daniel Kindberg säger till Sportbladet att han känner att han har stort stöd från medlemmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet