Mutbrottsrättegången mot Daniel Kindberg skjuts på framtiden. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Mutbrottsrättegången mot Daniel Kindberg skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrättsförhandlingen i mutåtalet mot Östersundshems förre vd Daniel Kindberg med flera skjuts upp. Det meddelar Östersunds tingsrätt. Som tidigast kan rättegången starta i april.

Datum var tidigare satt till 18 januari, men det skjuts nu alltså upp. Något som Östersunds-Posten var först med att berätta.

Enligt ett pressmeddelande från tingsrätten är anledningen till att rättegången skjuts upp den rådande pandemin.

Enligt åtalet ska Daniel Kindberg under sin tid som vd för Östersundshem via egna bolag ha fakturerat en leverantör till Östersundshem. Det rör sig enligt åtalet om 31 tillfällen och om sammanlagt 5,5 miljoner kronor.

Nyligen friad i annat åtal

Daniel Kindberg och flera andra friades nyligen av hovrätten från misstankar om grovt ekobrott. Den domen upphävde en tidigare dom i tingsrätten där han dömts till tre års fängelse och fem års näringsförbud.

Ny förhandlingsstart för mutbrottsrättegången är satt till 26 april 2022.

– Vi ska absolut se till att det här kommer igång så snart som möjligt, vi hoppas på att komma igång i april och att vi blir färdiga innan sommaren. Det är vårt mål, säger Caroline Hindmarsh, lagman vid Östersunds tingsrätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mutbrottsmisstankar mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet