Daniel Kindberg får rätt av hovrätten att förundersökningen mot honom ska kompletteras. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Mats Andersson/TT

Kindberg får rätt av hovrätten – förundersökningen i muthärvan ska kompletteras

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen ska kompletteras i det så kallade mutbrottsmålet mot Daniel Kindberg. Det meddelar idag hovrätten för nedre Norrland.

I juni 2022 dömdes Daniel Kindberg och ytterligare två personer till fleråriga fängelsestraff för bland annat grova mutbrott. Alla dömda valde att överklaga domen till hovrätten och menar att de inte har gjort sig skyldig till något brott.

Under hela processen har Daniel Kindberg begärt att förundersökningen skulle kompletteras, något han tidigare fått avslag för. Men nu gör Hovrätten en annan bedömning och beslutar att åklagaren ska komplettera förundersökningen, vilket ÖP var först med att berätta.

Mutbrottsmisstankar mot Daniel Kindberg

Kindberg vill att man bland annat ska gå igenom flera års lång mailkorrespondens för att bevisa att han hans bisysslor i bolag som rör målet varit väl kända för Östersundhem.

När förhandlingar i Hovrätten ska äga rum är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mutbrottsmisstankar mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet