Östersundshems förre vd, Daniel Kindberg, överklagar fängelsedomen från tingsrätten. Foto: Claudio Bresciani/TT

Daniel Kindberg överklagar domen i mutåtalet

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sedan dömdes den tidigare vd:n för Östersundshem tillika tidigare ordföranden för Östersunds FK, Daniel Kindberg, till fängelse för mutbrott av Östersunds tingsrätt. Nu överklagar han domen till hovrätten.

Det framgår av handlingar som skickats in till tingsrätten via Kindbergs advokat Olle Kullinger. I överklagan framförs bland annat att ”tingsrätten har gjort en felaktig bevisvärdering och felaktiga rättsliga bedömningar. Vid en korrekt bevisvärdering och korrekta rättsliga bedömningar ska åtalet ogillas i alla delar och de särskilda yrkandena avslås.”

Ologiskt resonemang

Vidare står det i överklagan att domen på ett felaktigt sätt redogjort för vad som förekom vid huvudförhandlingen, med resonemang som inte håller ihop logiskt och med felaktiga rättsliga analyser. Advokaten menar även att tingsrätten placerat bevisbördan på Daniel Kindberg.

Daniel Kindberg yrkar nu att hovrätten ändrar tingsrättens dom och ogillar åtalet i dess helhet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 23 juni avkunnades dom i tingsrätten mot Daniel Kindberg och Hans Carlsson, för brott som de enligt åtalet begått under den tid då de var vd och vice vd på Östersundshem. Foto: Mats Andersson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.