Därför skjuts rättegången upp: ”Ser inte att det kommer att gå att genomföra”

Uppdaterad
Publicerad

Det är i ett rent förebyggande syfte som mutbrottsrättegången mot Daniel Kindberg med flera skjuts upp. Det säger Östersunds tingsrätts lagman Caroline Hindmarsh.

I nuläget är det ingen av de inblandade som är sjuk, men det rådande smittläget gör att domstolen inte känner att man kan samla alla parter till en rättegång. Fem tilltalade, och flera andra varav många reser in från Stockholm, gör helt enkelt att det är ohållbart att hålla rättegången just nu.

– Vi ser inte att det kommer att gå att genomföra, säger Caroline Hindmarsh.

Mutbrottsmisstankar mot Daniel Kindberg

Viktigt att komma igång

Nytt datum för rättegången är satt till 26 april. Caroline Hindmarsh poängterar vikten av att det inte drar ut för länge på tiden.

– Vi vill så snart som möjligt få till att berättelserna får avges i domstol. Men blir det väldigt utdraget så måste man ta hänsyn till det, om det blir så att man ska utdöma straff. Man kan behöva korta straffen av hänsyn till att det har tagit för lång tid, säger hon.

Hör mer från lagmannen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mutbrottsmisstankar mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet