Utesluter inte en återkomst: ”För tidigt att ta ställning till”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Kindberg friades i hovrätten under fredagen.

Nu stänger han inte dörren för en eventuell återkomst till Östersunds FK.

– Jag får fundera om det kommer. Något kommer jag göra inom idrottsvärlden, säger Kindberg till SVT Jämtland.

I tingsrätten, 2019, dömdes tidigare ÖFK-ordförande Daniel Kindberg till fängelsestraff för grov ekonomisk brottslighet. Både Kindberg och åklagaren överklagade tinsgrättens dom. Under fredagen friade Hovrätten för nedre Norrland Kindberg och de medåtalade på samtliga åtalspunkter.

Daniel Kindberg var ordförande i Östersunds FK 2010–2018. Vad som väntar 54-åringen efter hovrättens friande dom är ännu oklart. Men han utesluter inte en roll i sin förra klubb.

– Det är för tidigt att ta ställning till och det är inte upp till mig. Det är medlemmarna som bestämmer det i första hand. Sen måste man bli tillfrågad. Jag vet vad jag vill åstadkomma och vad jag kan åstadkomma. Det har vi ju sett redan, säger Kindberg

– Jag älskar ju fotboll och ÖFK, spelarna och ledarna. Min kärlek dör inte för det här. Jag får fundera om det kommer. Något kommer jag göra inom fotbollsvärlden, säger Kindberg.

Det är årsmöte snart, kommer du vara där?

– Jag brukar vara där, för att få ställa frågor och få reda på saker. Men för mig är det inget självändamål om inte människor vill att jag ska vara med, jag gör det inte för min egen skull. Alla vet vilket jobb det här innebär. Jag gör det inte för min egen skull, säger Kindberg.

ÖFK hade ett tungt 2021 sportsligt. Inför den sista omgången har de sedan en dryg månad tillbaka redan varit klar för degradering och spel i superettan nästa säsong.

– Det är sorgligt och jag lider fruktansvärt mycket med spelarna och ledarna. Jag har alltid stöttat spelarna och pratat med många varje vecka. Jag är stolt över dem, säger Kindberg.

Daniel Kindberg är också åtalad misstänkt för mutbrott, en rättegång som inleds 18 januari 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.