Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under förmiddagen kom ett brev med ett grusaktigt innehåll till Länsstyrelsen i Jämtlands län. Foto: SVT/ Maria HarningVisa alla (2)
Visa alla (2)

Insatsen vid Länsstyrelsen i Jämtland avslutad – nationellt beslut

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen i Jämtlands län var en av 18 länsstyrelser som under onsdagen mottog brev med misstänkt innehåll. Nu har ett nationellt beslut tagits om att avsluta insatserna, eftersom pulvret bedömts vara ofarligt.

Däremot kommer händelsen utredas i varje enskild region, och inte som en övergripande händelse.

Nationella bombskyddet har gjort bedömningen att pulvret är som fanns i de brev länsstyrelserna fick är ofarligt och därefter togs ett nationellt beslut om att insatserna ska avslutas. Även polisen bekräftar detta på sin hemsida, där man skriver att innehållet i brevet som skickades till Östersund bedöms som ofarligt.

Beslutet innebär att alla avspärrningar som funnits vid länsstyrelsen har hävts och att polisen lämnar platsen.

Anmälan om olaga hot

Polisen har tagit brevet och dess innehåll i beslag och en anmälan om olaga hot har har upprättats. I nuläget finns ingen misstänkt och heller inte någon bild av ett eventuellt motiv.

Aktuellt brev är taget i beslag och det skrivs anmälan om olaga hot. Det finns ingen misstänkt och motivet är i nuläget okänt.

Gith Thedvall på nationellt mediecenter hos polisen säger att det inte kommer utredas som en övergripande händelse utan separat i varje enskild region.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.